EUzičke razglednice / Jean-Michel Jarre – Equinoxe Infinity

05. 12. 2018. u 11:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

Album Jean-Michel JarreEquinoxe Infinity koji predstavljamo u današnjim EUzičkim razglednicama je nastavak njegovog uspješnog albuma objavljenog prije 40 godina, dvije godine nakon što je postao svjetski poznat sa albumom Oxygène.

Ovo je njegov 12. album, a interesantno da je omot albuma svojevrstan komentar na omot albuma iz 1978. Koncept je sada otprilike da gledatelji sa durbinima prate borbu ljudske i vještačke intelegencije.Jarre opisuje ovaj album kao "Equinoxe na steroidima" i ističe kako su ga dva potpuno različita omota albuma, koji promišljajuju dvije vrste budućnosti koja nas čeka, inspirisala za rad na muzici.

Jean-Michel Jarre je u svojoj karijeri prodao preko 80 miliona albuma, a poznat je po spektakularnim koncertima na otvorenom gdje koristi svjetlosne efekte, lasere i vatromete.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA