EUzičke razglednice / Benjamin Folke Thomas – Modern Man

21. 11. 2018. u 10:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

U današnjim EUzičkim razglednicama slušat ćemo četvrto LP izdanje švedskog kantautora Benjamin Folke ThomasaModern Man. Nakon desetljeća života i rada u Londonu ovaj album označava njegov povratak u rodnu Švedsku. Snimljen je u Gothenburgu, a saradnici su mu bili Henning Sernhede (gitara), Johannes Mattsson (bas) i Erik Berndtsson (bubnjevi).

Thomasova internacionalna karijera krenula je kada je njegov 2. album "Rogue State of Mind" zapazio urednik BBC Radio 2 Bob Harris i pozvao ga u program BBC Introducing in Nashville 2014.

Autor na prelazu u tridesete godine života se u svojim pjesmama, koje su mješavina folka, country muzike i bluesa, uglavnom bavi podijeljenim osjećanjima koja variraju od samouvjerenosti do straha od budućnosti.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA