EUzičke razglednice / Fred Pallem & le Sacre du Tympan – L’Odyssée

31. 10. 2018. u 11:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

Današnje EUzičke razglednice posvećujemo novom izdanju skupine muzičara koji djeluju u Parizu pod imenom Fred Pallem & le Sacre du TympanL’Odyssée. Sve pjesme na albumu je komponovao Fred Pallem, koji je ujedno bio i aranžer i dirigent. Rođen 1973. godine, uplovio je u muzičke vode sa 14 godina kao samouki muzičar svirajući rock muziku, zatim se zainteresovao i za jazz, a 1996. upisuje Conservatoire national supérieur de musique et de danse u Parizu, odsjek za jazz i kontrabas. Počinje da piše svoje kompozicije za simfonijski orkestar i pozorišne predstave, a sa svojim kolegama sa studija 1998. osniva Le Sacre Du Tympan. Radi i za film, televiziju, Crazy Horse Saloon revije...

Le Sacre du tympan djeluje u formi jazz big banda, a njihov prvi album Fred Pallem & Friendz: Le Sacre du Tympan objavljen je 2002. Za razliku od njihovih predhodnih "tribute" albuma François de Roubaix (Train Fantôme) iz 2015., te Soul cinema i Cartoons iz 2017., na novom albumu L’Odyssée koji danas predstavljamo, Fred Pallem & le Sacre du Tympan sa sopstvenim kompozicijama nas vode na interesantno muzičko putovanje kroz različite stilove i forme.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA