Bacao Rhythm & Steel Band – The Serpent’s Mouth

Radiosarajevo.ba
Bacao Rhythm & Steel Band – The Serpent’s Mouth
Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

U današnjim EUzičkim razglednicama predstavljamo drugi album njemačkog sastava Bacao Rhythm & Steel BandThe Serpent’s Mouth. Grupu je osnovao Björn Wagner koji je svirao u funk grupi The Mighty Mocambos iz Hamburga. Živio je i u Trinidad i Tobagu, gdje je naučio svirati na steelpans, posebnoj vrsti udaraljki napravljenih od bačava za naftu.

Od 2007. godine su krenuli sa objavljivanjem singlova, a uspjeh njihovog prvog albuma 55 iz 2016. dao im je podstrek da još ambicioznije priđu snimanju novoga albuma The Serpent’s Mouth. Naslov albuma dolazi od imena moreuza između Trinidada i Venezuele, a naslovna kompozicija koju je napisao zajedno sa Bernhard Hummerom, kako Wagner kaže "predstavlja instrumentalnu podlogu za fantaziju o svijetu švercera i pirata koji plove opasnim, ali prelijepim morem i alegoriju na uranjanje naših misli u svijet steelpans bubnjeva."

Pored originalnih kompozicija, kao i na predhodnom albumu 55, Bacao Rhythm & Steel Band obradili su u svom stilu poznate pjesme koje su nekad izvodili Jackson 5, Jan Hammer, Dr. Dre...



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije