Inka Šehović, gošća muzička urednica na Radiju Sarajevo: Pojačajte pjesmu, idemo u čarobno mjesto!

5
Radiosarajevo.ba
Inka Šehović, gošća muzička urednica na Radiju Sarajevo: Pojačajte pjesmu, idemo u čarobno mjesto!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Inka Šehović

U vremenima kada je na radiju gotovo nemoguće čuti nešto osim izlizanih hitova i modernih pjesama sa top lista, Radio Sarajevo pokrenuo je inicijativu za očuvanje ugrožene muzike u radijskom eteru.

Emisija Moja Playlista je poseban program čiji je cilj promocija manje zastupljenih muzičkih žanrova i ima edukativni i zabavni karakter, a naše slušateljice i slušatelji šalju nam svoje playliste koje zajedno predstavljamo.

Novo izdanje Moja Playlista možete slušati na 90,2 MHz ili putem web streaminga danas, 21. oktobra u 12.10 sati, a naša gošća muzička urednica je Inka Šehović.

Rade Šerbedžija imao operaciju: Putem društvenih mreža se obratio fanovima

Rade Šerbedžija imao operaciju: Putem društvenih mreža se obratio fanovima

Na početku emisije saznajemo da naša gošća muzička urednica ima 46 godina i bavi se PR-om, odrasla je uz Radio Luxembourg, kultne Beatlese i Indexe, a zatim nam priča i zašto se odlučila odazvati na naš poziv i poslati svoju playlistu.

"Ideja je predobra, mi kao vjerni sluštelji možemo učestvovati u kreiranju playliste i podijeliti svoje stavove, osjećanja, razmišljanja itd. Što se tiče ove liste, sastavljena je od pjesma koje pripadaju različitim žanrovima i periodima, a meni će biti drago ako nekome ponudim nešto novo.

Gošća muzička urednica na Radiju Sarajevo: Lejla Alimanović i sav taj jazz

Gošća muzička urednica na Radiju Sarajevo: Lejla Alimanović i sav taj jazz

Muziku gledam na jedan drugi način, ne konzumiram je kao fast food. Naime, izdvajam vrijeme da slušam muziku i istražujem nove zvukove i bendove", naglašava Inka.

Muzička urednica predstavlja nam prve dvije pjesme s današnje playliste.

"Prva pjesma koju slušamo je Nothing Compares 2 U koju u ovom slučaju prepjevava Chris Cornell, jedan od vodećih arhitekata grunge scene. Pjesmu je napravio Prince, a otpjevala Sinéad O'Connor, dokaz je da muzika ima moć izlječenja i utjehe u najtežim trenucima.

Drugu pjesmu izvodi britanski duo Still Corners. Riječ je o dream indie pop senzaciji, prvi album su objavili 2011. godine, a pjesma koju danas slušamo se zove The Trip. Moja preporuka slušateljima je da pojačaju pjesmu, zatvore oči i otputuju na neko čarobno mjesto", objašnjava naša sagovornica.

Inka Šehović
FOTO: Radiosarajevo.ba: Inka Šehović

Šehović nam priča i ko je sve utjecao na formiranje njenog muzičkog ukusa.

"Na moj muzički ukus najviše je utjecao otac koji je bio ljekar i muzičar, kući je uvijek svirao radio, rasla sam uz Indexe i Beatlese i sad to prenosim na svoju djecu. Kao tinejdžerka sam intenzivno slušala punk i domaću muziku (Azru, EKV, Haustor), zatim je došao blues, grunge, dream pop, bossa nova...", priča muzička urednica.

U emisiji saznajemo i putuje li gošća muzička urednica na koncerte u regiji, kakvu muziku slušaju ljudi u njenom okruženju te koliko je muzika bitna u odgoju i komunikaciji s djecom. Inka nam otkriva i zašto voli Duran Duran, a na playlisti naše gošće muzičke urednice nalazi se još osam pjesama koje jednostavno morate čuti.

Voditelj emisije je Emir Saračević, a producent Dino Ćatović.

Moja Playlista emitira se ponedjeljkom u 12.10 i reprizno utorkom i četvrtkom u 16.00 te subotom u 17.00 sati. 

Svi ste pozvani pratiti emisiju na 90,2 MHz i pozvati i druge da je slušaju, kako putem radija, tako i putem streaminga, na portalu Radiosarajevo.ba.

Ukoliko i vi želite biti gost muzički urednik na Radiju Sarajevo kliknite na link OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije