Sea Fever - Folding Lines

0
Radiosarajevo.ba
Sea Fever - Folding Lines
FOTO: Facebook / Sea Fever

Svaki radni dan na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz, u 9:30 i 15:30 sati imamo premijeru jednog novog singla. Posljednjih dana stare i početkom nove godine, podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu, u okviru RSA Singl premijera.

Petorka iz Manchestera, Sea Fever su 9. aprila predstavili singl Folding Lines i najavili istoimeni album za 13. august 2021. godine. To je drugi singl sa albuma prvijenca, sa kojim smo dodatno stekli dojam o onome što su pripremali tih posljednjih mjeseci a planirali mnogo duže. Kolektiv sačinjavaju Iwan Gronow (Heaven, Johnny Mar) vokal i gitara, Beth Cassidy (Section 25) vokal, Tom Chapman i Phil Cunningham iz benda New Order – Tom na gitari, basu, synthovima i Phil gitara – te Elliot Barlow bubanj.

Sea Fever kažu da je njihova saradnja bila neizbježna i prirodna i da je takva ideja postojala dugo. 

Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!

Skandalozni Dodik gostovao kod Hadžifejzovića: Nudi novac da se RS otcijepi, trguje s Potočarima?!

Kada smo se napokon našli u studiju, sve se složilo. Osjećali smo se slobodno da kreiramo vrstu muzike koja nas je uvijek inspirisala – kažu Sea Fever. Rezultat je album sa deset pjesama koji predstavlja njihov rad koji je nastao instinktivno. Ovo izdanje, najavljeno za 13. august 2021. je na kraju objavljeno 22. oktobra 2021. godine, a na njemu se nalazi singl Folding Lines kao i ostali objavljeni i planirani singlovi De FactoUnder DuressBuilt to Last i Crossed Wires.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije