Adele - Easy On Me

0
Radiosarajevo.ba
Adele - Easy On Me
FOTO: Screenshot / Adele

Svaki radni dan na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz, u 9:30 i 15:30 sati imamo premijeru jednog novog singla. Posljednjih dana 2021. godine podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu, u okviru RSA Singl premijera.

Nakon šest godina, 15. oktobra 2021. godine, engleska pjevačica i kompozitorica, 15 puta osvajačica Grammy nagrade Adele Laurie Blue Adkins je objavila novi singl Easy On Me. Posljednje što je prethodno objavila je bio album 25 iz 2015. godine kada je predstavila i hit singl Hello. Isti režiser Xavier Dolan je uradio video spot za Easy On Me, te je tom prilikom kazao:

“Za mene nema ništa jače nego kada se umjetnici ponovo povežu nakon godina razdvojenosti. Ja sam se promjenio. Adele se promijenila. Sve je isto, ali drugačije.“

Inspirirana razvodom Adele je uz pomoć provjerenih saradnika Grega Kurstina, Max Martina i Shellbacka napisala novi, četvrti album 30 koji je nastajao od 2018. do 2021. godine. Pop, soul i jazz LP je predstavljen 19. novembra 2021. godine i okarakterisan je kao njeno najkreativnije djelo do sada. Ogromna marketinška kampanja svakako je doprinjela popularnosti albuma kao i oba singla u 2021. godini. Easy On Me je dugo vremena bila prva na top ljestvicama širom svijeta, a nominirana je za najbolji britanski singl na dodjeli Brit Awards koje će se održati 8. februara 2022. godine.

Srbija i dalje u panici zbog rezolucije o genocidu: Ivica Puljić im još jednom očitao lekciju

Srbija i dalje u panici zbog rezolucije o genocidu: Ivica Puljić im još jednom očitao lekciju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije