Sam Fender - Seventeen Going Under

0
Radiosarajevo.ba
Sam Fender - Seventeen Going Under
0 / Sam Fender

Svaki radni dan na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz, u 9:30 i 15:30 sati imamo premijeru jednog novog singla. Posljednjih dana stare i početkom nove godine, podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu, u okviru RSA Singl premijera.

Sam Fender, pjevač i kompozitor sa sjevernog dijela ušća rijeke Tyne (North Shields) na sjeveroistoku Engleske, je predstavio singl Seventeen Going Under 7. jula 2021. godine. Multitalentovani 27-godišnjak je sa ovom pjesmom najavio treći studijski album istog naziva. Na kraju 2021. godine BBC je, na osnovu glasova slušalaca, gledalaca i čitalaca, numeru proglasio za Hottest Record of the Year 2021. Najboljom je izabrana u konkurenciji – Top 5 -  Joy Crookes - When You Were MineWolf Alice – How Can I Make it OK?Adele – Easy On MeGriff – Black Hole.

U pismu (pjesmi) 17-godišnjem sebi, Sam Fender kaže: “U 17-oj godini počinju svi izazovi, nisi više beba ali nisi ni odrastao (ispada da za ovo drugo treba nešto više vremena)“.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Seventeen Going Under je naslovna pjesma sa njegovog dugo očekivanog drugog albuma koji je objavljen 8. oktobra 2021. godine i koji je producirao Bramwell Bronte. Ostali singlovi su AyeGet You Down i Spit of You.

RSA Singl premijeri na 90,2 MHz (09:30h i 15:30h) poslušajte studijsku verziju pjesme a u prilogu pronađite živu verziju snimljenu u legendarnom londonskom Brixton Academy, koju je podjelio sa fanovima početkom novembra 2021. godine.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije