Mumford & Sons na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Mumford & Sons na Radio Sarajevu
0 / Mumford & Sons
Svaki puni sat od 10:00 do 20:00, u blokovima od 15-ak minuta slušaćemo pjesme popularnom britanskog sastava Mumford & Sons.

Nedavno objavljivanje albuma Delta, četvrtog studijskog LP izdanja grupe Mumford & Sons povod da je da ovaj muzički vikend na našem radiju posvetimo tom engleskom folk-rok bendu koji predvodi Marcus Mumford. Osnovani su 2007. godine, a članovi grupe su Marcus Mumford (vokal, gitara, bubnjevi), Ben Lovett (vokal, klavijature), Winston Marshall (vokal, gitara, banjo) i Ted Dwane (vokal, bas).

Već njihov debi album Sigh No More iz 2009. (singlovi Little Lion Man, Winter
Winds, The Cave i Roll Away Your Stone) donio im je veliki uspjeh. U Velikoj
Britaniji je prodat u oko milion primjeraka, u USA oko 3 miliona, a dobio je i BRIT
Awards nagradu za najbolji britanski album godine.

Slijede uspješni albumi Babel (2012. godine , preko milion prodatih primjeraka ) i Wilder Mind ( 2015.) , a 2016. objavljuju EP Johannesburg. Novi album Delta rađen je sa Grammyem nagrađivanim producentom Paulom Epworthom (Adele, Rihanna, U2, Florence and the Machine, Coldplay, Bloc Party...),a sniman je u njegovom Church studiju u Sjevernom Londonu.

Najavni singlovi bile su pjesme Guiding Light i If I Say, a svjetska turneja, koja kreće ove i nastavlja se sljedeće godine, će imati 65 koncerata. Počela je na dan objavljivanja albuma Delta 16.11. nastupom u Dublinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije