Muzički vikend: Macy Gray

Radiosarajevo.ba
Muzički vikend: Macy Gray
Official web site / Macy Gray
Novi album pod nazivom Ruby je razlog da ovaj vikend posvetimo upravo Macy Gray

Macy Gray proslavila se odmah svojim prvim albumom On how life is  objavljenim 1999. godine, s kojeg su dvije njene možda i najčuvenije pjesme - I try , i saradnja sa Erykom Badu,  Sweet baby. Album je dostigao tiraž od skoro 10 miliona primjeraka.

Poznata je po svom "otkačenom" imidžu u kojem dominira čupava kosa, i specifičan promukli vokal. Novi album pod nazivom "Ruby" je njeno deseto studijsko izdanje. Nominovana je pet puta za muzičku nagradu Grammy, koju je i osvojila u kategoriji za najbolju žensku pop vokalnu interpretaciju. Pogađate, bilo je to za pjesmu I try.

Macy Gray je imala i glumačkih ostvarenja, a između ostalih, i u filmovima Training DaySpiderman, te Scary Movie 3. Vodi i vlastitu muzičku akademiju Macy Gray Music Academy. Prema vlastitom priznanju, voli da kocka, i do sada je izgubila stotine hiljada dolara. Najviše što je dobila za jedno veče bilo je 28.000 dolara u popularnoj kartaškoj igri Blackjack.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije