Wolfsburg odabrao pet najboljih golova Edina Džeke u dresu Vukova

Radiosarajevo.ba
Wolfsburg odabrao pet najboljih golova Edina Džeke u dresu Vukova
Foto: EPA / Edin Džeko u dresu Wolfsburga
Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko postao je jedan od najboljih napadača Europe u dresu njemačkog bundesligaša Wolfsburga, a Vukovi su se prisjetili njegovih pet najljepših golova.

Na mjestu broj pet našao se pogodak protiv Borussije Dortmund u sezoni 2007/2008. Džeko je u susretu 17. kola postigao pogodak za vodstvo svog tima rezultatom 4:0. Na četvrtom mjestu je pogodak protiv Werdera za vodstvo rezultatom 1:0 u 14. kolu sezone 2009/2010. Serija nevjerovatnih driblinga i odličan udarac našeg kapitena.

Treće mjesto zauzeo je pogodak na gostovanju kod Stuttgarta u 18. kolu sezone 2009/2010, a zanimljivo je da je pogodak Stuttgartu zauzeo i drugo mjesto. Ovaj put na domaćem terenu u 33. kolu sezone 2007/2008. Bio je to fantastičan udarac za dva gola prednosti Vukova.

Najbolji pogodak za Vukove Džeko u Bundesligi Džeko je postigao na gostovanju kod Hannovera. Igrao se 14. minut kada je Džeko primio loptu na vrhu šesnaesterca i fantastičnim udarcem iz voleja matirao nemoćnog golmana domaćih.

Uživajte u majstorijama Edina Džeke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije