Špekulira se da će Banjalučanin Željko Buvač preuzeti Borussiju Dortmund

Radiosarajevo.ba
Špekulira se da će Banjalučanin Željko Buvač preuzeti Borussiju Dortmund
Foto: Kicker / Željko Buvač
Vijest je odjeknula kao bomba na ostrvu: Banjalučanin Željko Buvač, dugogodišnji pomoćnik Jürgena Kloppa, objavio je da napušta Liverpool dva dana prije revanš utakmice polufinala Lige prvaka protiv Rome.

Klopp i Buvač su radili zajedno skoro 17 godina. Asistent rođen u Omarskoj, pratio je slavnog trenera na svim njegovim stanicama, od Mainza, preko Borussije Dortmund, do Liverpoola, a prethodno su igrali u Mainzu.

Engleski mediji navode da su razlog za razlaz – narušeni međusobni odnosi. Prema pisanju Daily Recorda Buvaču u posljednje vrijeme nije dopušteno prisustvuje taktičkim sastancima niti je imao utjecaja na izbor tima.

Iako je na subotnjoj utakmici protiv Stokea sjedio na klupi Liverpoola nejasno je da li asistent ostaje do kraja sezone na Anfieldu.

Njemačka javnost već špekuliraju da je Buvač kandidat za upražnjeno trenera Borussije Dortmund. Tamošnji mediji pišu da se "Bosanac smatra mozgom Kloppovog presinga i munjevitih kontranapada".

"Željko je majstor svih oblika treninga, čak i ja svakodnevno učim od njega", rekao je Klopp o svom pomoćniku prije pet godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije