Uživo iz gradova širom svijeta: Amerika polako stiže Kinu i Italiju

Radiosarajevo.ba
Uživo iz gradova širom svijeta: Amerika polako stiže Kinu i Italiju
Printscreen / Rim

Svijet se opasno približio brojci od pola miliona (423.724) zaraženih koronavirusom, ali broj oboljelih raste iz dana u dan.

Nakon Italije koja ima 69.176 zaraženih, broj oboljelih rapidno je porastao u Sjedinjenim Američkim Državama koji je sad na 54.916 oboljelih.

Pet razloga zašto su Nijemci šampioni u borbi protiv virusa SARS-CoV-2

Njemačka je izgleda uspjela u prvoj fazi širenja epidemije koronavirusa da na vrijeme detektuje i liječi obolele. Broj umrlih u Njemačkoj je mnogo manji nego u drugim državama EU sa sličnim brojem zaraženih. Od skoro 5.813 oboljelih u Njemačkoj preminulo je 13 pacijenata, što znači da je stopa smrtnosti od COVID-19 mnogo manja nego u, na primjer, Francuskoj (127) i Španiji (292), prenosi Blic.

U regionu najteža situacija je u Sloveniji koja ima 480 zaraženih (četiri smrtna slučaja), u Hrvatskoj su 418 osoba zaražene koronavirusom, a u Bosni i Hercegovini ima 168 oboljelih (tri smrtna slučaja).

Najviše oboljelih je u Kini (81.591). 

Pogledajte kako se živi u velikim gradovima svijeta: 

Las Vegas

Madrid

London

Rim

Split

Barcelona

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije