Snimljen majmun u poznatom naselju: Svi su ga gledali u čudu, a on je...

1
Radiosarajevo.ba
Snimljen majmun u poznatom naselju: Svi su ga gledali u čudu, a on je...
Foto: Printscreen / Majmun viđen u beogradskom naselju Karaburma

Objava na kojoj se vidi kako majmun lagano šeta po krovu objavljen je na Instagram stranici "moj_beograd_rezerva", a odmah je uslijedio veliki broj komentara.

"Odakle majmun na Karaburmi?! Bože, jadna životinja", "Nadam se da će biti spašen ili još bolje da pripadne nekom dobrom čovjeku", samo su neki od komentara.

Google pretraga fotografija pokazala je da je ovo vjerovatno makaki vrsta majmuna. Postoji ukupno 23 vrste ovih majmuna koji naseljavaju područja širom Azije, Sjeverne Afrike i Gibraltara.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Makakiji uglavnom jedu voće i biljke. Neki se mogu hraniti i štetočinama. U prosjeku, južni svinjorepi makaki u Maleziji pojedu oko 70 velikih pacova godišnje. Zanimljivo je da su sve društvene grupe makakija matrijarhalne, raspoređene oko dominantnih ženki.

Žive u velikim grupama. Neke vrste imaju duge repove, neke imaju kratke, a neke uopšte nemaju vidljiv rep. Većina makakija je smeđe boje, ali ima i crnih. Imaju ružičastu ili crvenu kožu lica i zadnjice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije