Napao je jednog od njih i to je bila greška: Pogledajte nevjerovatnu bitku između majmuna i leoparda

1
Radiosarajevo.ba
Napao je jednog od njih i to je bila greška: Pogledajte nevjerovatnu bitku između majmuna i leoparda
Foto: Prtscr / Youtube / Bitka 50 babuna i leoparda

Jedan leopard je mislio da će lako doći do slasnog zalogaja, ali prevario se. Sve to je zabilježila kamera jedne pijanistice, a snimak je na internetu dostigao milionske preglede.

Nacionalni park "Kruger" u Južnoafričkoj Republici se smatra jednim od najzanimljivijih mjesta na našoj planeti. Prije svega zbog svog bogatog biodiverziteta, gdje se mogu vidjeti slonovi, impale, hijene, leopardi, nosorozi, nilski konji, gazele, žirafe, bivoli i mnoge druge zanimljive afričke vrste.

Stoga, gotovo svakodnevno posjetioci tokom safarija ovdje bilježe neke zanimljive situacije u kojima su glavni akteri životinje. Posljednji u nizu je snimak pijanistice Merve Mersinligil, koja je uspjela snimiti kako se grupa od 50 pavijana (babuna) ustremila na leoparda i otjerala ga nakon napada na jednog od njih.

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Čitav napad je predvodio najdominantniji u grupi, dok su ga ostali pratili i oponašali.

Pavijan koji naseljava područje spomenutog parka pripada porodici tzv. majmuna Starog svijeta. Kao i druge srodnike iz njihove grupe karakteriše ih duga njuška, snažna vilica i oštri zubi, gusto krzno i naglašena zadnjica koja im služi za udobno sjedenje. Uglavnom žive u hijerarhijskim sistemima, dok glasovnim vokalizacijama utvrđuju odnos dominacije među sobom. Agresivni su ukoliko ih neko ili nešto isprovocira i u tim prilikama koriste svoje velike očnjake da bi napali.

Uostalom, pogledajte video i uvjerite se i sami:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije