Raspjevani Italijani osvojili srca cijelog svijeta

Radiosarajevo.ba
Raspjevani Italijani osvojili srca cijelog svijeta
Printscreen / Pjesma na balkonima u Napulju

Koronavirus ih je lišio izlazaka, poznatih espressa za šankom i njihove možda i najveće ljubavi - nogometa, ali Italijani se ne predaju - pjevaju i sviraju na svojim prozorima i balkonima kako bi zadržali i očuvali duh i moral u zemlji koja je gotovo cijela u karantinu.

Na društvenim mrežama sinoć je upućen poziv svima koji su u izolaciji da izvade svoje glazbene instrumente i zapjevaju kako bi se zemlja "barem na nekoliko minuta pretvorila u veliki koncert".

Ovo je emotivno: Italijani pjesmom bodre jedni druge u borbi protiv COVID-19

U posljednja tri sata, u svijetu je registrirano više od četiri hiljade novih slučajeva osoba koje su zaražene novim sojem koronavirusa (SARS-COV-2), koji uzrokuje infekciju COVID-19. Nažalost, broj umrlih prešao je brojku od pet hiljada. Najveće žarište epidemije u Europi jeste u Italiji, zemlji u kojoj živi više od 60 miliona ljudi, i u kojoj je do danas bilo 15.113 zaraženih, te 1.016 smrtnih slučajeva.

U Torinu su Italijani na balkonima plesali "Macarenu", a brojni su svoje balkone ukrasili crtežima duge i porukom na platnima "Tutto andra benne" - Sve će biti dobro.

I ne, nisu zaboravili na balkonima ispiti svoj uobičajeni "aperativo", jer kako bi bez njega uopće večerali.

Društvenim mrežama su počele kružiti i snimke na kojima se vidi kako avioni lete nad morem i ispuštaju boje te se na nebu vide boje italijanske zastave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije