... / Prvi put u historiji BiH: Fascinantni trenutak eksplozije aviobombe

13. 09. 2019. u 10:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 41

Nakon što je izvršen transport četiri aviobombe koje su pronađene na gradilištu kod RTV doma u Sarajevu, četiri opasne aviobombe uspješno su uništene u prijepodnevnim satima na poligonu na Bjelašnici.

Transport se odvijao od 5 do 8 sati ujutru i kretao rutom: Igmanska ulica (Općina Vogošća) - Autoput ”Sarajevo zapad – Tarčin – petlja Tarčin” te kroz naselje Tarčin (općina Hadžići) do poligona za uništavanje.

Pogledajte trenutak eksplozije nakon deaktiviranja aviobombi:

Sedmica pacova ostavila je aviobombe u Sarajevu

Podsjećamo, nakon izvršenih priprema na poligonu pripadnici FUCZ-a pozvali novinarske ekipe da zabilježene trenutak prije detonacije. Nakon što se obavilo snimanje na samom poligonu, novinarske ekipe su bile udaljene od mjesta detonacije oko 1,5 kilometra. 

Pogledajte kako je tekao noćni transport opasnih aviobombi

Uspješno je izvršen transport opasnih aviobombi pronađenih na gradilištu novog tržnog centra u blizini RTV doma u Sarajevu. Upozorenje građanima: Počeo transport, uskoro uništavanje aviobombi Transport se odvijao od 5 do 8 sati ujutru i kretao se rutom: Igmanska ulica (Općina Vogošća) - Autoput "Sarajevo zapad - Tarčin - petlja Tarčin" te kroz naselje Tarčin (općina Hadžići) do poligona za uništavanje.

Pripadnici FUCZ kompletnu operaciju snimali su s dva drona koja su ujedno nadzirala i sigurnosnu situaciju u blizini poligona, kako slučajno neko ne bi zalutao i doveo sebe, ali i kompletnu operaciju u opasnost.

Podsjećamo i na to da je prva aviobomba pronađena prošlog četvrtka 5. septembra, druga u nedjelju 7. septembra, treća pronađena 10. septembra, dok je četvrta 11. septembra u jutarnjim satima i uspješno deaktivirana istog dana.

Ekipa Civilne zaštite je sve bombe uspješno izmjestila. 

KOMENTARI (2)