... / Pogledajte kakav će biti odlazak frizeru u doba korone: Više ništa neće biti isto

21. 04. 2020. u 09:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Fahrudin Solak, načelnik štaba Civilne zaštite FBiH, tokom jučerašnje konferencije za medije govorio je o mogućem ublaženju mjera iza 1. maja. 

Jedno od aktuelnih pitanja je koje muči brojne građane Bosne i Hercegovine je svako i odlazak u frizerski salon. 

"Mi smo već intenzivno razgovarali od prošle sedmice na ovamo o otvaranju pojedinih objekata. Razgovaralo se o manjim trgovinama, frizerskim salonima. Razgovarali smo o poštivanju mjera, pa recimo da u frizerskim salonima bude određena pregrada, da frizeri koriste svu zaštitnu opremu, da ne bi došlo do širenja zaraze", kazao je Solak. 

Jedan frizerski salon u Zagrebu se uveliko spremio za ponovni početak rada, kada bude donesena odluka nadležnog kriznog štaba da ova uslužna djelatnost može opet početi raditi.

U salonu su izvršena određena preuređenja. Između svaka dva radna mjesta stavljena je plastična pregrada. U salonu se više neće koristiti peškiri, nego jednokratni papirni ubrusi. Mušterije, kao i zaposleni, koristit će jednokratna odijela, rukavice i maske. Osim toga, frizeri će nositi vizire.

Uostalom, pogledajte kako sve to izgleda:

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA