Podcast S Tomom: Razgovor s dr. Eldinom Jeleškovićem o fudbalu, nauci i izazovima

Radiosarajevo.ba
Podcast S Tomom: Razgovor s dr. Eldinom Jeleškovićem o fudbalu, nauci i izazovima
Foto: R. Kuduzović / Eldin Jelešković i Tomislav Cvitanušić

U najnovijoj epizodi Podcasta S Tomom, voditelj Tomislav Cvitanušić razgovara s dr. Eldinom Jeleškovićem, prodekanom na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu koji je i stručnjak za kondicioni trening. Eldin dijeli svoje bogato iskustvo rada u bh. fudbalu i kao trener vrhunskih sportista, ističući svoju strast prema sportu i obrazovanju.

Eldin je počeo svoju trenersku karijeru u klubovima poput Posušja, Željezničara i Zrinjskog, osvajajući trofeje i stekavši reputaciju kao stručnjak za kondicioni trening. Pored rada u klubovima, Eldin je individualno trenirao brojne vrhunske sportiste i angažiran je u Centru za edukaciju trenera pri Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

U razgovoru se dotakao svog dugogodišnjeg prijateljstva s jednim od najboljih bh. fudbalera Edinom Džekom, te podijelio svoja iskustva u radu u mnogobrojnim svjetskim fudbalskim klubovima.

Osim što je stručnjak u sportu, Eldin je također poznat po svojim postignućima kao Ironman. Nedavno je osvojio vrh Passo dello Stelvio, planinski prijevoj u sjevernoj Italiji na nadmorskoj visini od 2760 m, pokazujući svoju izvanrednu fizičku spremnost i upornost.

Ova epizoda Podcasta S Tomom pruža duboke uvide u život i rad dr. Eldina Jeleškovića, osobe koja je svojom strašću prema sportu i posvećenošću obrazovanju ostavila dubok trag u bh. sportu i akademskoj zajednici.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije