Podcast s Armom: Elma Hadžić-Ramić otkriva - 'otpad nije smeće, ali može biti izvor zarade'

Radiosarajevo.ba
Podcast s Armom: Elma Hadžić-Ramić otkriva - 'otpad nije smeće, ali može biti izvor zarade'
Foto: R. Kuduzović / Elma Hadžić-Ramić i Arma Tanović-Branković

U uzbudljivom novom izdanju "Podcasta S Armom", specijalna gošća je Elma Hadžić-Ramić, savjetnica za oblast upravljanja otpadom iz Fonda za okoliš Federacije Bosne i Hercegovine.

U razgovoru s voditeljicom Armom Tanović-Branković, gošća otkriva fascinantne aspekte otpada - od toga kako ga najbolje iskoristiti do mogućnosti da od otpada stvaramo novac.

Pronaći ćemo odgovore na pitanja kako smanjiti otpad u svojim domaćinstvima, kao i zašto je od suštinske važnosti početi sa sortiranjem i recikliranjem već danas.

Diplomirana arhitektica Elma Hadžić-Ramić podsjeća nas i na zakonske regulative koje Bosna i Hercegovina treba da usvoji u oblasti upravljanja otpadom. Osim toga, dotiče se i problema divljih deponija i nesavjesnog odlaganja otpada u našem društvu.

Ne propustite ovo intrigantno izdanje, jer otpad može biti mnogo više od smeća - može biti prilika za promjene i prosperitet.

Podcast možete pratiti na Youtubeu, Instagramu, Facebooku, Spotifyu, Deezeru, Google Podcastima, Apple podcastima i drugim streaming platformama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije