Na suđenju pokazan šokantan snimak: Policajci pronašli ljudsku glavu u kanti

0
Radiosarajevo.ba
Na suđenju pokazan šokantan snimak: Policajci pronašli ljudsku glavu u kanti
Foto: Screenshot / Insert iz snimke policije

Porota u Wisconsinu je vidjela snimak tijela s policijske kamere trenutka kada je policija pronašla odrezanu glavu i muški spolni organ u kanti tokom suđenja za ubistvo Taylor Denise Schabusiness.

Schabusiness je uhapšena i optužena za ubistvo s predumišljajem u prvom stepenu, oskvrnuće leša i seksualni napad trećeg stepena nakon smrti Shada Thyriona, 25-godišnjaka, u februaru 2022. godine.

Nakon hapšenja, Schabusiness nije priznala krivicu pred sudom, a njen bivši advokat je umesto nje uveo molbu o nevinosti zbog neuračunljivosti.

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Advokat koji je podnio tu molbu je napustio slučaj Schabusiness nakon što je optužena napala njega u sudnici u februaru.

U martu je sudija Okružnog suda Brown County, Thomas Walsh, utvrdio da je Schabusiness sposobna za suđenje.

Schabusiness je optužena da je iskoristila Thyriona tokom grubog seksa i ugušila ga do smrti lancem, a zatim imala seks s njegovim lešom.

Optužena je i za to da je raskomadala njegovo tijelo na nekoliko delova i ostavila ih u podrumu kuće koju je dijelio s majkom Tarom Pakanich, kako bi ih ona i njen partner Steve Hendricks pronašli.

Pozivom na broj 911, Hendricks je dispečeru rekao da mu djevojka "tvrdi da je pronašla odrezanu glavu svog sina u podrumu".

Porota je videla body-cam snimak odmah nakon tog poziva kada je suđenje počelo 24. jula, na kojem se čuje kako Pakanich spominje "odrezanu glavu" jednom od policajaca koji su stigli na mesto događaja.

Jedan od policajaca je otišao u podrum, gdje je naišao na kantu i pozvao svog kolegu da i on pogleda.

Ono što su tačno policajci vidjeli opisano je u krivičnoj prijavi protiv Schabusiness podnesenoj u okrugu Brown, u kojoj se tvrdi da je policija pronašla Thyrionovu glavu odvojenu od vrata i "muški organ".

Opisivajući scenu na sudu, policajac Alex Wanish je rekao: "Sišao sam niz stepenice. Na dnu stepenica, s desne strane, bila je zelena kanta s peškirom za tuširanje na vrhu.

"Samo da potvrdim da u kanti zaista imamo pravu glavu, podigao sam peškir i zaista je bila odvojena ljudska glava u kanti."

Policajci koji su stigli na mjesto događaja pozvali su pojačanje dok su pretraživali podrum, a jedan je čuo kako kaže: "Bili bi zahvalni da što prije dobijemo više jedinica. Imamo prilično puno krvi ovde."

Na drugom mjestu u podrumu, policija je pronašla dijelove tijela u plastičnim vrećama za kupovinu i gornji torzo u kutiji za odlaganje zajedno s "nekoliko unutarnjih organa".

Kada su obje strane iznosile svoje uvodne izjave na suđenju, advokat Schabusiness, Christopher Froelich, je poroti rekao: "Molim vas, kada razmatrate sve dokaze, nemojte donositi zaključak, nemojte žuriti s presudom.

Molim vas da ostanete otvorenog uma i pažljivo saslušate sve činjenice, saslušate što svaki svjedok ima reći i pažljivo odvagnete ono što imaju reći."

Schabusiness je zadržana u zatvoru okruga Brown uz jamčevinu od 2 miliona dolara (oko 3,5 miliona KM), piše UNILAD

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije