Pogledajte snimak: Eksplozija u vojnom skladištu u Grčkoj snimljena uživo u programu

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte snimak: Eksplozija u vojnom skladištu u Grčkoj snimljena uživo u programu
Foto: Printscreen / Požari u Grčkoj

U grčkom naselju Mikotrebes izbio je požar koji je doveo do serije eksplozija u skladištu municije Ratnog vazduhoplovstva nedaleko od grada Nea Anchialos u grčkoj oblasti Tesalija u centralnom delu zemlje.

Prema riječima svjedoka, eksplozije su se čule do Volosa, javlja grčki ERT, a dramatičan trenutak snimljen je u programu uživo.

Iz grčke vojske su saopćili da se skladište nalazi na oko šest kilometara sjeverno od vazdušne baze koja je unaprijed evakuisana. Nije prijavljeno da ima povrijeđenih, a iz predostrožnosti, stanovništvu u okolnim naseljima je naređeno da se evakuišu, javlja AP.

Nesreća u Sarajevu: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

Nesreća u Sarajevu: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

Vatra, kako je saopćila vatrogasna brigada, prijeti pristaništu tog područja, dok strah građana pojačavaju ponovljene eksplozije koje se čuju iz skladišta 111. lovačkog krila Ratnog vazduhoplovstva.

Službenici obalske straže preduzeli su ukrcavanje građana na privatne čamce, koji su se u ovom trenutku okupili u luci. Građani se odvoze u Lučku kapetaniju Volos na prebrojavanje, a zatim u centar Volos.

U požarima širom Grčke, koje pojačavaju jaki vjetrovi i temperatura viša od 40 stepeni Celzijusa, nastradalo je ukupno pet osoba.

Požar u okrugu Magnesia u Grčkoj i danima gori uprkos titanskim naporima koji se ulažu da se obuzda požar koji je jučer izbio u Velestinu i odnio živote dvije osobe. Trenutno je najopasnije upravo u Volosu, gdje su se uputili i vatrogasci iz Srbije, piše Blic.

Okrug se nalazi na periferiji Tesalija u središnjem dijelu Grčke. Borba sa plamenom je usredotočena na priobalni dio prema Nea Ankijalosu, gdje od ranog jutra pored kopnenih snaga djeluju tri aviona i helikopter, piše grčki portal Protothema.gr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije