Objavljen uznemirujući snimak iz BiH: Automobilom se zabio u teretni voz

3
Radiosarajevo.ba
Objavljen uznemirujući snimak iz BiH: Automobilom se zabio u teretni voz
Foto: Printscreen / Facebook / Objavljen snimak

U utorak, 25. jula u ranim jutarnjih sati, desila se nesreća kada se vozilo zabilo u teretni voz Željeznica RS.

Nesreća se dogodila nekoliko minuta poslije 1.30 sati na pružnom prelazu "Ljeb" u općini Stanari, kada se vozač automobila prilikom neprilagođene vožnje, ali i kvara signalizacije nije zaustavio ispred pruge i voza koji je bio u pokretu i saobraćao na relaciji Omarska - Zenica, saopćili su iz Željeznica RS.

Policija je obavila uviđaj, a na teren su izašle i nadležne službe Hitne pomoći kao i Komisija za vanredne događaje Željeznica RS.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Prema prvim informacijama, povrijeđenih nije bilo.

U toku je sanacija kvarova na pružnom prelazu "Ljeb", te je uređaj za svetlosno - zvučnu signalizaciju isključen, a polubranici su zaključani i nalaze se u podignutom položaju.

Prema navodima Željeznica RS, mašinovođe tokom trajanja radova postupaju po propisima, vozove obavezno zaustavljaju ispred putnog prelaza, te nakon toga zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila da se zaustave.

"Željezničko osoblje u ovakvim situacijama poštuje propisane procedure uz pojačan oprez, te napominjemo da bezbjednost odvijanja saobraćaja na putnom prelazu "Ljeb", niti u jednom momentu nije ugrožena", navodi se u saopćenju.

Željeznice RS apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju.

Željeznice RS objavile su i snimak nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije