Medvjed ulazi u kuće i uzima samo jednu, neobičnu stvar: Čak je dobio i poseban nadimak

0
Radiosarajevo.ba
Medvjed ulazi u kuće i uzima samo jednu, neobičnu stvar: Čak je dobio i poseban nadimak
Foto: Kolaž / Medvjed provaljuje u kuće

Jedan medvjed je uočen kako obilazi više domova u Los Angelesu i raznosi pakete popularne marke kolačića. U petak, 24. maja, medvjed je provalio u kuću u četvrti Monrovia i otišao sa samo jednim predmetom: Oreo keksima. Stanovnici su mu dali i prikladan nadimak Oreo.

Na snimci se vidi kako medvjed mirno 'provaljuje' kroz prozor i odlazi s prepoznatljivim plavim paketom koji mu visi iz usta.

"Bila sam nasmrt preplašena", rekla je Vina Khoury za ABC. "Bio je tako blizu. To se nikad prije nije dogodilo." Istu kuću na Canyon Crest Driveu također je sedmicu dana ranije napao medvjed koji je provalio u njihov automobil kako bi se dočepao njihovih namirnica - uključujući i voljene Oreo kekse.

Sanel Buljubašić: Ispadi mogući i ubuduće, važno sačuvati stabilan energetski sistem

Sanel Buljubašić: Ispadi mogući i ubuduće, važno sačuvati stabilan energetski sistem

Khoury je također imala incident u svom domu kada je prošle godine medvjed ušao u njenu garažu, otvorio frižider i ukrao čokoladnu tortu. Medvjed ni na koji način nije označen, ali komšije vjeruju da je sve pljačke izveo isti medvjed, piše Večernji list.

"Zato smo ga nazvali Oreo", rekal je Khoury. "Ne luta on uokolo. On zapravo ulazi u kuće. Dakle, vrlo je zastrašujuće ostaviti otvoren prozor ili dvorišna vrata ili bilo što." Prema ABC7, neki stanovnici se pitaju može li se zloglasni medvjed uhvatiti u zamku i premjestiti "budući da sada ima sklonost prema Oreo keksima i provaljuje kako bi ih dobio". 

Međutim, neki nisu previše zabrinuti zbog medvjeda, priznajući da sve što želi je mala poslastica. "Medvjedi dolaze svakog ponedjeljka", rekao je Richard Mosteller. "Samo prolaze i lupaju po kantama za smeće, traže hranu, i prilično su bezopasni." Budući da medvjed nije pokazivao nikakve znakove agresije, niko dosad nije zapravo to prijavio službi za divlje životinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije