Mačak je sedmicama gledao u zid i mjaukao: Vlasnici se šokirali kada su saznali o čemu se radi

1
Radiosarajevo.ba
Mačak je sedmicama gledao u zid i mjaukao: Vlasnici se šokirali kada su saznali o čemu se radi
Foto: Screenshot/TikTok / Mačak sedmicama gledao u zid i mjaukao

Vlasnici mačaka znaju da su ovi čupavci iznimno čudne životinje. Na njihove neobičnosti smo navikli i velikim dijelom ih volimo zato što su baš tako neobične. Ostatak naše ljubavi zaslužili su jer su jednostavno slatki.

Sve je na njima toliko neodoljivo, zato im čistimo zahode, pomno biramo njihovu hranu (pridajući joj daleko više pažnje nego svojoj) i sretni smo kad kući donesemo igračku koju će ljubimac uglavnom ignorirati u korist obične kartonske kutije.

Mačke su kontradiktorna bića vrlo osjetljivog sluha te reaguju na svaki zvuk. Navikli smo se ne obazirati kad se odjednom zaustave u pokretu i počnu buljiti u zid. Neki se vlasnici šale da vjerovatno vide duhove, ali se ipak radi o tome da čuju nešto što mi ne. Uglavnom to ignorišemo jer pretpostavljamo da mačka čuje šta radi neki naš susjed, a to nas ni najmanje ne zanima, piše Jutarnji.

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

Upravo takav slučaj je mačak Suma, koji je danima mjaukao i gledao u zid. Njegovi ljudi su mu se rugali, smatrajući da je jednostavno šašav. No, kako nije prestao, odlučili su pogledati o čemu se radi. Otkrili su da je mačak upozoravao na prisustvo miševa u kući.

"Sedmicama smo mu se rugali da bulji u svoje ‘nevidljive zidne demone‘ sve do dana kad smo otkrili ko je iza tog zida.

Dali smo mu ekstra poslastice, da se izvinimo zato što smo ga loše tretirali u zadnje vrijeme",  napisala je njegova vlasnica i dodala kako je u cijeloj situaciji bilo prilično zbunjujuće to što njihova druga mačka nije pokazala ni najmanji interes za problematični zid.

@razzle.reads

We’ve been making fun of him for weeks because he just stares at his “invisible wall demons” all day but we just discovered we have a mouse problem. Sumo can’t figure out any of the treat puzzles we get but he can at least detect mice I guess 😂 We gave him extra treats tonight to make up for how badly we’ve been roasting him lately #catsoftiktok #catlovers #catsvideo #cats #smartcat

♬ original sound - Rachael | Booktok 📚

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije