Konobar poslao poruku gostima: Prestanite ovo raditi i služit će vas kao kralja

3
Radiosarajevo.ba
Konobar poslao poruku gostima: Prestanite ovo raditi i služit će vas kao kralja
Foto: Pexels / Ilustracija

Uprkos svojoj opuštenoj atmosferi, splitski kafići imaju svoje nevidljive pravilnike koje bi posjetitelji trebali poštovati kako bi u potpunosti uživali u iskustvu ispijanja kafe ili pića.

Nedavno je jedan konobar iz splitskog kafića podijelio nekoliko korisnih savjeta koji bi mogli biti ključni za harmoničan odnos između gostiju i osoblja, posebno s obzirom na nadolazeću sezonu.

"Navike Hrvata, ali i mnogih turista, da dugo uživaju u ispijanju kafa u kafićima dobro su poznate. No, neki gestovi koje posjetitelji često koriste mogu biti kontraproduktivni", upozorio je konobar.

Ovo su najčešće korišteni i nesigurni PIN kodovi: Da li je i vaš na listi?

Ovo su najčešće korišteni i nesigurni PIN kodovi: Da li je i vaš na listi?

Kao prvo, istaknuo je da je važno izbjegavati gestikuliranje rukama koje može biti smetnja konobarima. "Prestanite pucketati prstima ili mahati, to može biti neprimjereno i neugodno za osoblje. Nemojte ni zviždati, jer nisu psi", naglasio je.

Dodatno, konobar je naglasio važnost poštovanja osoblja kroz pristojnu komunikaciju. "Nemojte oslovljavati konobare s 'Alo' ili 'Ej', to nije primjereno. Oni su tu da vam pruže uslugu, ali to ne znači da ih treba tretirati nepristojno", objasnio je.

"Nemojte vršiti pritisak na konobara ako je zauzet. Ujutro, pozdravite ga pristojno, pitajte ga kako je, prije nego što krenete s narudžbom. Osoblje cijeni pristojnost i ljubaznost", dodao je.

Ovi savjeti mogu biti ključni za stvaranje ugodne atmosfere u kafićima te za osiguranje da će svaki gost biti tretiran s poštovanjem i pažnjom.

@mauriciocs12

#foryoupage #viral #fyp

♬ original sound - MAURICIO CS📷☕

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije