Ostavio bakšiš od 980 KM, a onda ga konobar zaganjao: 'To nije dovoljno!'

0
Radiosarajevo.ba
Ostavio bakšiš od 980 KM, a onda ga konobar zaganjao: 'To nije dovoljno!'
Foto: X.com / Saint-Tropez

Jedan 'vrlo bogati Italijan', kako ga opisuje Daily Mail, ostao je ogorčen nakon što ga je navodno zaganjao bijesni konobar u Saint-Tropezu jer je ostavio samo 500 eura (980,15 KM) bakšiša.

Incident se dogodio u jednom restoranu, a konobar ga je navodno ganjao sve do parkinga te mu prigovorio da nije ostavio dovoljno bakšiša.

Rekao mu je da se vrati i plati još 500 eura kako bi dosegao 'minimalni' iznos bakšiša od 1.000 eura (1.960,3 KM).

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

"Mislio je da je ispao velikodušan jer je ostavio 500 eura bakšiša, a umjesto toga je disciplinovan. Konobar mu je rekao da bi se ipak mogao malo potruditi i doći do 1.000 eura jer bi to bilo blizu 20 posto ukupnog iznosa njegovog računa", rekao je prijatelj ovog užasnutog Italijana.

Italijan je bio toliko uvrijeđen zbog ovog incidenta da je navodno rekao svom prijatelju da više nikada ne želi kročiti u Saint-Tropez.

Saint-Tropez
Foto: X.com: Saint-Tropez

Turisti su već neko vrijeme nezadovoljni Saint-Tropezom, a neki od njih ispričali su kako pojedini restorani traže da minimalno potroše 1.500 eura (2.939,7 KM), dok se u drugim dijelovima francuske rivijere očekuje da će kupci potrošiti najmanje 10 hiljada eura (19.598 KM).

"Neku večer je jedan restoran zahtijevao da potrošimo minimalno 1.500 eura po osobi", rekao je jedan gost te dodao da se vjerovatno neće vratiti u Saint-Tropez.

Jednoj porodici koja je posjetila restoran u mjestu južno od Saint-Tropeza, osoblje restorana napomenulo je da moraju minimalno potrošiti 100 hiljada eura (195.979,98 KM).

Zagrebački konobari oduševljeni: "Gosti nam zbog straha od eura nisu ostavljali ništa, a sada..."

Zagrebački konobari oduševljeni: "Gosti nam zbog straha od eura nisu ostavljali ništa, a sada..."

Također se navodi da osoblje restorana provjerava svoje goste i, ako otkriju da ranije nisu dali dobar bakšiš, ne dozvoljavaju im ponovnu rezervaciju stola, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije