Konobarica prvo pomislila da je dobila 50 dolara napojnice, a onda se skamenila

Radiosarajevo.ba
Konobarica prvo pomislila da je dobila 50 dolara napojnice, a onda se skamenila
Foto: Twitter / Jennifer Navaria

Konobarica iz Salisburyja, u američkoj državi Massachusetts, bila je šokirana kad je tokom vikenda dobila nevjerojatno velikodušnu četverocifrenu napojnicu.

Jennifer Navaria, koja radi u restoranu Seaglass, posluživala je stol za kojim su bila četiri gosta. Lokalnoj stanici FOX 23 rekla je da je malo razgovarala s gostima prije nego što im je dala račun od 157 dolara.

Kada je pogledala račun, prvo je pomislila da su joj ostavili napojnicu od 50 dolara, piše FoxNews.

„Ali kad sam pogledala na kraj računa, to je bio četverocifreni broj. Tada sam znala da nije u pitanju 50 dolara“, kazala je Navaria, koja je shvatila da su joj ostavili napojnicu od 5.000 dolara!

Tresla sam se. To je zaista nevjerovatno“, dodala je ova konobarica.

Račun je potpisao milijarder Ernie Boch Jr, koji je pojasnio da je bio inspirisan viralnim izazovom „Top napojnice 2020.“, koji je za novogodišnju noć postavio glumac Donnie Wahlberg.

„Donnie, tvoj potez“, napisao je Boch na računu, čemu svjedoče i fotografije.

„Konobari i konobarice su jako dobri ljudi“, kazao je Boch.

Istakao je da je stoga želio učestvovati u izazovu i da se nada da će ga drugi slijediti. Izjavio je i da iduća napojnica mora biti veća od njegove jer je njegova bila veća od Donniejeve.

Navaria je rekla da se zahvalila Bochu na Facebooku prije nego što je podijelila svoju priču na društvenim mrežama, gdje je veliki broj ljudi kroz komentare čestitao milijarderu na potezu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije