... / Strava u BiH: Gazda tjerao konobaricu da prostitucijom zarađuje plaću

23. 01. 2020. u 13:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 60

Policija istražuje šokantan slučaj prostitucije u selu kod Kneževa, a žrtva je 22-ogodišnja devojka iz Bosanske Gradiške, saznaje Srpskainfo.

Prema prijavi, sve je trajalo nekoliko mjeseci, a slučaj vjerovatno ne bi ni bio otkriven da nedavno nije utvrđena trudnoća kod nesretne djevojke. Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je da je u pitanju bilo više od 10 ljudi kojima je djevojka pružala seksualne usluge.

"Za usluge koje je gostima lokala pružala žrtva prostitucije, vlasnik je uzimao u prosjeku od 50 do 70 maraka, dok je djevojci davao 10 do 20 maraka", izjavio je izvor iz istrage.

Na kraju je nesretna djevojka ipak uspjela pobjeći iz ralja prostitucije i vratiti se u porodičnu kuću u okolini Bosanske Gradiške, prenosi Blic

Veliki broj dokaza

Izvori otkrivaju da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu „navođenje na prostituciju“, te da za policiju i nadležno tužilaštvo ne bi trebalo predstavljati problem dokazivanje, jer postoji dovoljan broj dokaza.

"Osim izjave djevojke, tu su imena onih koji su imali odnose s njom, ali i poruke u telefonu", dodao je izvor iz istrage.

Čitav slučaj otkriven je nakon što je nesretna djevojka zbog težih zdravstvenih problema prije tri dana primljena u Univerzitetski klinički centar RS.

"Tokom ljekarskog pregleda utvrđeno je da je djevojka trudna, a zatim je uslijedila šokanta priča pacijentkinje, koja je odmah došla do policije, ali i nadležnih socijalnih radnika", otkrio je izvor Srpskainfo iz policije.

Naređenje vlasnika

Prema izjavi, djevojka se u ljeto prošle godine prijavila na posao konobarice u jednom lokalu u selu nadomak Kneževa.

Ubrzo su nastali problemi, jer je umjesto plate za konobarisanje, kao svaki normalan radnik, po naređenju vlasnika nesretna djevojka svoju mizernu platu morala zarađivati pružajući seksualne usluge.

Prema pričama mještana, kafana u kojoj je radila djevojka se nalazi u selu Đukarići, koje je udaljeno 15-ak kilometara od Kneževa.

Kažu da je riječ o lokalnoj kafani u kojoj uglavnom rade konobarice.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA