Snimak incidenta na Jadranu: Glumio turistu, vrijeđao vozača i htio ga udariti

1
Radiosarajevo.ba
Snimak incidenta na Jadranu: Glumio turistu, vrijeđao vozača i htio ga udariti
FOTO: Screenshot / Incident u Splitu

Nepoznati mladić u nedjelju ujutro verbalno je napao vozača gradskog autobusa linije 60 Split - Omiš.

Prema riječima svjedoka, mladić je prvo glumio turistu, nakon čega je progovorio hrvatski te počeo vikati na vozača.

"Govno jedno smrdljivo, radi kune. Pu! Da imam više vode pljunuo bi te još!", čuje se na snimci.

Vozač je pokušao zatvoriti vrata autobusa na koja se mladić naslonio te mu onemogućio da ga istjera iz autobusa, piše 24sata.hr.

Stariji gospodin potom je nogom blokirao zatvaranje vrata te vratio mobitel u džep mladića koji mu je ispao prilikom divljaštva.

Splitska policija potvrdila je ovaj incident.

Radi se, srećom, samo o verbalnom nasilju, a iako je huligan više puta zamahnuo prema vozaču, nije ga uspio dohvatiti.

Napad na vozača Prometa na liniji broj 60 koji se odvio na stanici na Pazaru komentirisao je direktor gradske firme Miroslav Delić za Dalmatinski portal.

"Na ulazu je momak tražio tri karte kod vozača i držao novčanicu od 1000 kuna u ruci. Šofer mu je pokušao objasniti da mora dati kune, pa da će dobiti karte, ali ovaj je uporno samo držao novac. S obzirom na to da je taj momak govorio na engleskom jeziku, vozač je mislio da ga ne razumije dok mu objašnjava pa je zamolio jednu putnicu da mu prevede, što je ona i napravila. Onda je krenulo vrijeđanje vozača i to na hrvatskom jeziku, a potom i pokušaji udarca", prepričao nam je Delić.

Rekao nam je i da se vozač odmah snašao, zamolio brojeve mobitela od putnika svjedoka, a gospođa koja je prevodila je bez problema rekla da će dati iskaz bude li potrebno.

"Kako nije bilo fizičkog napada, a vozač je rekao da se osjeća dobro nakon nemilih scena, nastavio je voziti. Nažalost, oguglali su naši šoferi na verbalne napade", iskreno je obrazložio Delić.

Kao prilog tome dodao je i da su u posljednjih nekoliko dana bili izloženi uvredama, u Dugopolju je zbog vidno alkoholiziranog putnika pozvana policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije