Incident na Jadranu: "Nazvala me muslimančinom i svinjom, njen sin mi je prijetio!"

10
Radiosarajevo.ba
Incident na Jadranu: "Nazvala me muslimančinom i svinjom, njen sin mi je prijetio!"
Foto:Facebook / Incident na Silbi

Prošlog mjeseca dogodio se incident na Silbi između predsjednice Mjesnog odbora Diane Klanac i članova njezine porodice s jedne te Saliha Kruška, lokalnog građevinskog radnika a s druge strane, koji je policiji prijavio prijetnju nožem.

"Bila je subota 19. juna, između 7.30 i 7.45 sati. Došao sam na gradilište s namjerom da završimo posao na preuređenju bivše trgovine Sonik u Studenac", priča Salih Kruško.

Izjavio je kako je odjednom iz kuće izletio njezin suprug Josip i zaprijetio.

„Miči se odavde, bit će krvi!”. Ponovio je to nekoliko puta, a onda je za njim dotrčala Diana Klanac i derala se „Muslimančino, svinjo debela!”. Na kraju je došao i njezin sin Lucijan, s nožem u ruci. „Pusti me da ga rasporim!” vikao je dok ga je majka pokušala zaustaviti. Nakon toga ja sam se makao s pristupnog puta i pozvao policiju. Odmah su došli i sve sam im ispričao, isto kao i vama sada...", govori Kruško.

Na pitanje zašto je uopšte došlo do incidenta između njega i njene porodice, Kruško kaže da ne zna.

"Nikada joj ništa nisam rekao. Nikada s njom nisam radio. Ovdje sam u Silibi već više od 30 godina i radim svoj posao kao građevinski obrtnik, ali ona ne staje. Preselila nam je zelenu tržnicu, zbog nje smo izgubili porodicu, na Silbi se živi kao šezdesetih godina", žali se Kruško.

O ovome se oglasila i Diana Klanac i izjavila kako je to izmišljen događaj.

"Moj sin ni iz dvorišta nije izašao. Taj čovjek ne poštuje zabranu radova, ostavlja građevinski materijal na javnoj površini, miješalice, prijavljen je komunalnim redarima, ali oni mu ništa ne mogu. On provodi ovdje neku svoju samovolju, kao da je ovo njegov otok", poručila je Klanac, piše Zadarski.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije