"Hvala vam": Sarajlije na balkonima i prozorima aplauzom nagradili ljude u bijelom

Anadolija
"Hvala vam": Sarajlije na balkonima i prozorima aplauzom nagradili ljude u bijelom

Građani Sarajeva i večeras su, kao i sinoć, odlučili pružiti podršku doktorima, medicinskim radnicima, apotekarima, ali i svim drugim službama koje vrijedno rade i na usluzi su građanima tokom aktuelne pandemije korona virusa.

Stanovnici naselja Nova Otoka, u općini Novi Grad, ali i drugih sarajevskih naselja, večeras su izašli na balkone i prozore svojih domova i aplauzom nagradili medicinsko osoblje bolnica koje ovih dana ulaže velike napore kako bi pomoglo građanima. 

S balkona su se čuli povici "hvala vam puno" i "hvala vam, doktori", a građani Sarajeva nisu štedili ni dlanove da iskažu podršku herojima u bijelim mantilima. Na balkonima je večeras bilo i mališana.

"Aplauz doktorima i medicinskim radnicima" globalna je kampanja na društvenim mrežama kojom građani u zemljama pogođenim korona virusom izražavaju podršku izlaskom na balkone i aplaudirajući doktorima, medicinskim radnicima. Na društvenim mrežama kruže slični videozapisi iz Italije, Španije, Njemačke, Francuske i zemalja regije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije