Glumci i redatelji poručuju - Neće proći

Radiosarajevo.ba
Glumci i redatelji poručuju - Neće proći
Printscreen / Glumci i redatelji poručuju - Neće proći

Svoj glas protiv održavanja mise za Bleiburg, koja je najavljena za subotu, 16. maja u Sarajevu, digli su i brojni glumci i režiseri iz Bosne i Hercegovine.

Haris Pašović pisao Sattleru: Zašto bi protest protiv ustaštva bio napad na Crkvu

Haris Pašović, ugledni bosanskohercegovački redatelj uputio je otvoreno pismo ambasadoru Johannu Sattleru, šefu Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnom predstavniku Europske unije u Bosni i Hercegovini. Pismo je upućeno povodom 9.

Na videu koji možete pogledati poručuju: NEĆE PROĆI!

Snimku je na svom Facebook profilu objavio poznati bh. režiser Haris Pašović.
 

Podsjetimo, Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR) u povodu održavanja najavljene mise za Bleiburg u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, održat će veliki komemorativni skup, kako je navedeno, "žrtvama zločinačkog ustaškog terora u Sarajevu 1941-1945.".

SABNOR poziva građane da masovnim dolaskom 16. maja u 12 sati na Trg BiH, na komemoraciju/mimohod jednom od ustaških stratišta Sarajlija – Marijin Dvor, "izraze svoju građansku VJERU da su ISTINA i MIR dokazani način civilizacijskog i ljudskog postojanja Sarajlija".

Predsjednik SABNOR-a Sead Đulić potvrdio je za Radiosarajevo.ba da nikakvi skupovi neće biti održani u vrijeme mise kod sarajevske Katedrale, već samo na Marijin Dvoru, što je važno i naglasiti.

Đulić napominje da će skup biti održan simbolično na Trgu BiH jer je upravo na tom mjestu zločinac Maks Luburić u zadnjim danima ustaškog režima, prije bijega iz Sarajeva, objesio 55 građana Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije