Dječji hor "Palčići" iz Sarajeva na znakovnom jeziku snimio spot za novu pjesmu

Radiosarajevo.ba
Dječji hor "Palčići" iz Sarajeva na znakovnom jeziku snimio spot za novu pjesmu
"Znakovni jezik ima plesnu ljepotu koja mora ući u naše živote i obogatiti živote djece, naše budućnosti", kazala je Lana Marinović, voditeljica sarajevskog dječijeg hora "Palčići", koji je nedavno predstavio pjesmu na znakovnom jeziku.

Naime, ovaj hor je prije nekoliko dana objavio spot za pjesmu Budi sretan svaki dan, koja svoju posebnost nosi u tome što je prevedena na znakovni jezik i predstavljena za svu djecu.

"Promatrajući iz prikrajka šta se to događa u školstvu, a u vezi s prevođenjem na znakovni jezik, odlučili smo se boriti onako kako to najbolje znamo - pjesmom. Zasad smo naučili pjevati više pjesama na znakovnom jeziku, a za jednu smo i snimili spot. Tom pjesmom vam želimo poručiti da svi zaslužujemo sreću, veselje, prijatelje, jednaku priliku za učenje i to već od najranije dobi", navela je Marinović.

Pojasnila je da je znakovni jezik dugogodišnja ideja profesora Slavka Olujića, koji je godinama vodio hor, a danas im piše predivne, prvenstveno edukativne pjesme.

Palčići trenutno rade na velikom projektu "Nasilje nije hrabrost", u okviru kojeg će djeca zapjevati najljepše pjesme na znakovnom jeziku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije