Vijećnica osvijetljena bojama austrijske zastave: Pogledajte prizor

0
Radiosarajevo.ba
Vijećnica osvijetljena bojama austrijske zastave: Pogledajte prizor
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vijećnica

Sarajevska Vijećnica večeras je osvijetljena bojama austrijske zastave, u okviru programa obilježavanja Nacionalnog praznika Austrije.

Zbog pandemije COVID-19, Ambasada Austrije u BiH nije upriličila tradicionalni prijem, ali su umjesto toga emitirane prigodne kulturne, protokolarne i kulinarske aktivnosti, uključujući i pozdravnu riječ ambasadorice dr. Ulrike Hartmann.

"Ove godine Austrija obilježava nekoliko jubileja. Audstrija je prije 56 godina dobila svoj državni ugovor i od tada je neutralna, ujedno aktivna članica zajednice država koja se temelji na evropskim vrijednostima. Ove godine slavimo 25. godišnjicu članstva u Evropskoj uniji. Nabrajanje svih prednosti koje je ova solidarna zajednica podarila i našoj zemlji bi sigurno premašilo trajanje ove video poruke. Osim što je ljude u Evropi približila jedne drugima, osigurala je i ekonomsko blagostanje

Treći jubilej je stota godišnjica postojanja austrijskog saveznog ustava", kazala je ambasadorica Hartmann.

Ona je istakla da sva svoja iskustva Austrija želi podijeliti s Bosnom i Hercegovinom i drugim prijateljskim zemljama koje se trenutno nalaze na putu u EU.

"Austrija snažno podržava proširenje Evropske unije i uvijek je spremna da pomogne prijateljima. Najzad, proširenjem želimo ojačati i EU", poručila je Hartmann u video poruci.

A kako je izgledala Vijećnica večeras, pogledajte u našoj fotogaleriji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije