Uz mirisne somune tokom Ramazana: Pogledajte čaroliju pekare tokom pripreme omiljenog peciva

0
Radiosarajevo.ba
Uz mirisne somune tokom Ramazana: Pogledajte čaroliju pekare tokom pripreme omiljenog peciva
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Somuni tokom Ramazana

Tokom Ramazana, atmosfera u sarajevskim pekarama postaje čarobna pozornica na kojoj se odvija pravljenje ukusnih somuna, omiljenog peciva tokom ovog svetog mjeseca.

Fotografije koje je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba prikazuju majstorske ruke radnika u akciji, stvarajući neodoljive somune koji će krasiti iftarske sofre.

Na jednoj slici, somuni sjaje svježinom dok izlaze iz pećnice, a na drugoj se prikazuje pažljivo oblikovanje tijesta prije pečenja. Ovi prizori oživljavaju tradicionalnu radnju pekare tokom Ramazana, gdje miris svježe pečenih somuna često podsjeća na bliskost i zajedništvo.

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Somuni, meki, ukusni komadići hljeba, imaju poseban značaj tokom ovog mjeseca posta, često se koriste za obogaćivanje raznolike iftarske trpeze.

Pekara postaje središnje mjesto gdje se isprepliću vještine i tradicija, stvarajući nezaboravan doživljaj za sve one koji uživaju u ovim mirisnim delicijama tokom Ramazana. Fotografije s pekare svjedoče o ljepoti i posebnosti ovog mjeseca.

Na linku OVDJE možete otkriti najukusniji recept za topu, idealan prilog uz somune.

Pogledajte velike redove u sarajevskim pekarama na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije