Ovako se Sarajevo večeras priprema za otvaranje bašti: Još nisu spremne...

Radiosarajevo.ba
Ovako se Sarajevo večeras priprema za otvaranje bašti: Još nisu spremne...
Foto: A. K. / / Sarajevo

Od danas se u Federaciji BiH otvaraju kafići, restorani, hoteli, odlučeno je na sjednici Federalnog štaba civilne zaštite.

Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: U FBiH se otvaraju kafići, restorani, hoteli...

Od danas se u Federaciji BiH otvaraju kafići, restorani, hoteli, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba sa sjednice Federalnog štaba civilne zaštite. "Dozvoljava se pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. U ugostiteljskim objektima iz tačke 1.

"Dozvoljava se pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera

No, sarajevske bašte još nisu spremne za prve goste. U to smo se uvjerili obilaskom samog centra grada.

Uputstva za rad kafića i restorana: Ovih mjera se i građani moraju pridržavati

Nakon što je najavljeno da će kafići, restorani i hoteli u Federaciji BiH početi s radom od danas, važno je napomenuti kojih sve mjera sigurnosti će se morati pridržavati svi kafići i restorani, a samim tim i građani koji budu ulazili u ove objekte.

Pogledajte šta je zabilježio naš fotoreporter u popodnevnim satima na ulicama Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije