... / Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: U FBiH se otvaraju kafići, restorani, hoteli...

12. 05. 2020. u 17:50:00 A. S.

Shares: 438

Od danas se u Federaciji BiH otvaraju kafići, restorani, hoteli, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba sa sjednice Federalnog štaba civilne zaštite.

"Dozvoljava se pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera.

U ugostiteljskim objektima iz tačke 1. zabranjuje se upotreba i konzumiranje nargila (šiša)", potvrđeno je za Radiosarajevo.ba

Podsjetimo, Federalni štab civilne zaštite na danas održanoj sjednici donio je zaključak koji će biti upućen kantonima, a odnosi se na dodatno ublažavanje mjera zabrane u vezi s pandemijom koronavirusa.   

Štab je obavezao kantonalne štabove civilne zaštite da razmotre mogućnost rada obrazovnih ustanova, vrtića i autoškola. 

Ranije je najavio i ponovno pokretanje gradskog sabraćaja iza 15. maja, a Federalni štab danas je i donio odluku se dozvoljava ponovno uspostavljanje linijskog i vanlinijskog prijevoza putnika počevši s tim datumom.

"Odluka je usvojena, tako da gradski prijevoz starta od 15. maja", potvrđeno je za Radiosarajevo.ba sa sjednice FUCZ-a koja jen još u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA