Nikad tužniji 1. maj na Darivi: Pandemija otjerala izletnike, klupe ostale prazne

Radiosarajevo.ba
Nikad tužniji 1. maj na Darivi: Pandemija otjerala izletnike, klupe ostale prazne
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Dariva za 1. maj

Jedno od omiljenih sarajevskih izletišta Dariva, danas je pusto.

Građani su odlučili 1. maj provesti kod kuće, ne izlažući se opasnosti od mogućeg širenja koronavirusa.

Oni koji su prošetali ovim najstarijim gradskim šetalištem, smještenom u kanjonu Miljacke na istočnom ulazu u glavni grad BiH, poput našeg fotoreportera Admira Kuburovića, zatekli su tek poneke šetača, koji je popodnevno vrijeme iskoristili za laganu šetnju. 

Sarajevska izletišta kontrolira policija: Pogledajte šta smo zabilježili

Pandemija je mnogima pokvarili planove za prvomajske praznike. Popularna izletiša oko Sarajeva su prazna, a samo najhrabriji su odlučili da uprkos mjerama zabrana izađu u prirodu. Tako je fotoreporter portala Radisoarajevo.ba na Stojčevcu, Rimskom mostu i Vrelu Bosne zatekao tek nekoliko ljudi koji su se šetali, ali i policijske patrole koje uredno obilaze izletišta...

Podsjećamo, tokom 1. 2. i 3. maja na snazi su pojačane mjere, koje podrazumjevaju zabranu okupljanja više od pet osoba, nošenje zaštitne opreme i držanje razmaka od drugih osoba najmanje dva metra, a od 22 sata do 5 sati ujutro na snagu će u ova tri dana ponovo stupiti policijski sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije