1. maj / Sarajevska izletišta kontrolira policija: Pogledajte šta smo zabilježili

01. 05. 2020. u 11:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 735

Pandemija je mnogima pokvarili planove za prvomajske praznike. Popularna izletiša oko Sarajeva su prazna, a samo najhrabriji su odlučili da uprkos mjerama zabrana izađu u prirodu.

Sarajevska izletišta - undefinedFoto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sarajevska izletišta

Tako je fotoreporter portala Radisoarajevo.ba na Stojčevcu, Rimskom mostu i Vrelu Bosne zatekao tek nekoliko ljudi koji su se šetali, ali i policijske patrole koje uredno obilaze izletišta...

Sarajevska izletišta - undefinedFoto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sarajevska izletišta 

Inače tokom 1., 2. i 3. maja na snazi su posebne mjere zabrane i to okupljanje više od pet osoba, nošenje zaštitne opreme i držanje distance 2 metra, a od 22 sata nastupit će i zabrana kretanja na području FBiH od 22 do 5 sati ujutro. Naredba od 24. aprila o zabrani kretanja osobama starijim od 65 i mlađim od 18 godina, osim ponedjeljkom, srijedom i petkom, odnosno utorkom, četvrkom i subotom u određenim vremenskim terminima, dopunom naredbe koja se primjenjuje do 15. maja ovim osobama dozvoljeno je svakodnevno kretanje u automobilu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA