"Herojstvo" vandala u Sarajevu: Motornom pilom posjekli stablo staro 20 godina

30
S.G.
"Herojstvo" vandala u Sarajevu: Motornom pilom posjekli stablo staro 20 godina
Foto: KJKP Park Sarajevo / Vandalski čin u centru Sarajeva

Vandalski ispadi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine su, nažalost, postali vrlo učestala pojava.

Na meti osoba kojima smetaju stvari od općeg dobra nerijetko su klupe, dječija igrališta, spomenici, ali i stabla koja su posađena pored glavne saobraćajnice.

Tako se jedno mlado stablo divljeg kestena, ni krivo ni dužno, našlo na udaru huligana koji su odlučili da ga "eliminišu".

Javljaju se tokom noći: Ovih pet simptoma ukazuju na visok krvni pritisak

Javljaju se tokom noći: Ovih pet simptoma ukazuju na visok krvni pritisak

Ono što je posebno zanimljivo je to da ove osobe to nisu uradile na uobičajen način, već su se poprilično "potrudile" i to učinili krajnje profesionalno - motornom pilom.

Rezultat je to uviđaja Parkove Službe komunalnih redara koja je nakon uviđaja angažovala i policiju, koja intezivno radi na otkrivanju počinitelja ovog nedjela.

Povodom ovog oglasili su se iz KJKP Park, saopćenjem i objavljenim fotografijama na Facebooku.

"Mlado stablo kestena proteklih pet godina krasilo je zeleni pojas uz saobraćajnice u ulici Zmaja od Bosne, međutim nekome je očito smetalo, bilo problem, narušavalo "vidokrug" pa je organizirana prava akcija da se i ukloni. Prema informacijama do kojih je došla Parkova Služba komunalnih redara akcija sječe i vandalskog čina pojedinca ili više njih prema javnom dobru, stablu starom između 15 i 20 godina sprovedena je u djelo u kasnim noćnim satima, između dva i tri sata poslije ponoći.

Sječa i to krošnje, koja je očito bila problem, u gornjem dijelu debla izvršena je pilom, a potom je krošnja u potpunosti i srušena. Ostavljena je na travnjaku, što je dokaz i da je cilj bio uništiti stablo, a ne doći i do drvne mase", napisali su, između ostalog, iz KJKP Rad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (30)

/ Povezano

/ Najnovije