IG / Fikret Hodžić nakon ročišta na Sudu BiH objavio fotografiju uz poruku

16. 01. 2022. u 10:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Sudu BiH u petak 14. januara održano je ročište Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku, Jelki Milićević i Fikretu Hadžiću u aferi Respiratori.

Brojni novinari kao i svaki put do sad, pratili su dešavanja oko ovog slučaja. Fotografirali su optužene dok su pristizali na ročište, a očito zadovoljan kako je ispao na fotografiji, jednu od njih Hodžić je objavio na svom Instagram profilu.

Ono što je privuklo više pažnje od same fotografije, jeste citat koji je iz svete knjige Kur'an u opsiu slike. 

Hodžić je napisao ajet iz sure El-Asr "...i koji jedni drugima preporučuju strpljenje". 

Cijeli prijevod sure glasi: "Tako mi vremena, čovjek, doista, gubi, samo ne oni koji vjeruju i dobra djela čine, i koji jedni drugima istinu preporučuju i koji jedni drugima preporučuju strpljenje". 

Ovo nije prvi put da Hodžić objavljuje fotografije i poruke. Inače, Fikret je prije afere "Respiratori" bio dosta aktivniji na društvenim mrežama.

Podsjećamo, optuženima Fadilu Novaliću, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hadžiću se na teret stavlja počinjenje krivičnih djela u vezi s nabavkom 100 komada respiratora iz Kine u vrijednosti od 10,5 miliona konvertibilnih maraka (oko 5,3 miliona eura), te zaštitne opreme u vrijednosti od 2,9 miliona konvertibilnih maraka (1,48 miliona eura) za potrebe borbe protiv korona virusa u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH), u vrijeme neposredno nakon proglašenja stanja nesreće.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (13)