Bjelašnica i Jahorina zabijelile: Pogledajte fotografije i snimke sa olimpijskih planina

0
Radiosarajevo.ba
Bjelašnica i Jahorina zabijelile: Pogledajte fotografije i snimke sa olimpijskih planina
Foto: Facebook / Snijeg na Jahorini

Zima polako stiže u Bosnu i Hercegovinu, u poslijepodnevim satima zabijelio se Vlašić, a nešto kasnije snijeg je pao i na Jahorini i Bjelašnici.

"Na Jahorini prava zimska idila. Trenutno pada jak snijeg, do sada je palo više od 5 cm. Temperatura od -0,5 u polazu i do - 2 na vrhu. Vidimo se ubrzo na stazama", poručili su iz Olimpijskog centra Jahorina uz fotografije.

Na društvenim mrežama objavljen je i videosnimak s Bjelašnice na kojoj također pada snijeg.

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

Podsjetimo, Federalni hidrometeorološki zavoda objavio je prognozu do utorka:

U subotu 18.11.2023., u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne ponegdje i povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu zemlje do 14 °C.

Bh. meteorolozi objavili prognozu: Padavine prestaju još večeras, a evo šta onda slijedi

Bh. meteorolozi objavili prognozu: Padavine prestaju još večeras, a evo šta onda slijedi

U nedjelju 19.11.2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 6 do 12 °C. 

U ponedjeljak 20.11.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva lokalno slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U kasnim večernjim satima kiša na krajnjem sjeveru zemlje. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 8 do 14 °C. 

U utorak 21.11.2023., oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 15 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Bjelašnica DANAS❄️

Posted by Kakanj Info on Friday, November 17, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije