Bh. meteorolozi objavili prognozu: Padavine prestaju još večeras, a evo šta onda slijedi

0
Radiosarajevo.ba
Bh. meteorolozi objavili prognozu: Padavine prestaju još večeras, a evo šta onda slijedi
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba / Snijeg na Jahorini

Slijedi kratkotrajno stabilnije vrijeme, u nedjelju a posebno u ponedjeljak i kraće zatopljenje. Od noći na utorak nove padavine, a od utorka poslijepodne i novo zahlađenje, javlja BHmeteo.

Kako ističu u svojoj posljednjoj prognozi:

"Padavine postepeno slabe i prestaju. U noći na subotu (18.11.) prestat će posvuda uz djelimično smanjenje oblačnosti. Pretežno oblačno vrijeme tokom noći na subotu će se zadržati uglavnom nad centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i sjevernim dijelovima Bosne, dok će u ostatku zemlje biti pretežno vedro uz pojavu mraza koji se očekuje na sjeverozapadu Bosne.

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Puhat će većinom povremeno umjeren sjeverac, na zapadu Bosne i u Hercegovini umjerena do na udare jaka bura. Na sjeverozapadu Bosne slab vjetar.

U subotu tokom dana repriza onog iz noćnih sati, nad centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i sjevernim dijelovima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na istoku Bosne rijeko moguće malo kiše ili snijega na planinama. U ostatku zemlje sunčano", prognozira ekipa sa stranice BHmeteo.

Vjetrovito i hladno tokom subote uz većinom povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Slabiji vjetar na sjeverozapadu Bosne. Dnevni maksimumi između 4 i 9, na jugu do 12°C.

Oglasio se Nedim Sladić i otkrio gdje će padati snijeg za vikend

Oglasio se Nedim Sladić i otkrio gdje će padati snijeg za vikend

"U večernjim satima i u noći na nedjelju (19.11.) postepeno će se razvedriti posvuda. Vjetar će oslabiti, pa će nedjeljno jutro donijeti posvuda nešto jači mraz i minuse. U nedjelju ujutro većinom između -5 i 0°C, na jugu malo iznad nule.

U nedjelju tokom dana pretežno sunčano vrijeme, s tim da će od sredine dana i poslijepodne dolaziti do porasta oblačnosti koji neće donositi padavine. Nešto ugodnije temperature danju, dnevni maksimumi između 8 i 15°C.

[facebook_video]https://www.facebook.com/vlasicsmjestajba/videos/331223396325419/[/facebook_video]

OD VEČERNJIH SATI PONEDJELJKA NOVE PADAVINE, U UTORAK ZAHLAĐENJE

U ponedjeljak (20.11.) u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok će u Hercegovini biti sunčanije. U jutarnjim satima ponedjeljka još će biti lokalno mraza, ali generalno nešto toplije jutro nego u nedjelju. Danju ugodnije temperature koje će većinom biti između 12 i 16°C.

Od večernjih sati ponedjeljka stižu nove padavine, koje će od noći na utorak (21.11.) ili tokom utorka zahvatiti čitavu zemlju. Od utorka poslijepodne novo zahlađenje sa kojim će kiša na planinama prelaziti u snijeg, a u srijedu (22.11.) ima određenih šansi da snijega lokalno bude i u nižim krajevima Bosne", naveli su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije