! / Ma, bravo: Bh. srednjoškolci postavili frižider kojim nude besplatne obroke

16. 11. 2021. u 09:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Učenici i djelatnici Gimnazije Livno pokrenuli su projekt "Hladnjak dobrote" pomoću kojeg će svojim sugrađanima u potrebi osiguravati besplatan obrok.

U frižideru koji je instaliran pored glavnih ulaznih vrata Gimnazije Livno učenici, djelatnici i ostali građani Livna ostavljat će namirnice za svakog pojedinca koji u bilo kojem trenutku ne može sebi i svojim bližnjima osigurati obrok.

Prema njihovim uputama, ljudi dobre volje u frižideru će za one kojima je potrebno, ostavljati namirnice koje zahtijevaju određenu temperaturu, dok će se suha hrana ostavljati na police pored frižidera.

Napominju kako se treba ostavljati samo svježa i primjerena hranu, uz pažnju na rokove trajanja i čistoću.

Direktorica Gimnazije u Livnu dr.sc. Sanela Popović kazala je Feni kako je cilj ovog projekta osigurati dostojanstven obrok svima u potrebi.

Naglasila je kako se ovim projektom nastoji pobuditi zajednica na intenzivnu brigu o sugrađanima u potrebi, i to na dostojanstven način uz slogan - ne pitam, ne molim, uzmem, a kad budem mogao i sam napunim hladnjak.

"U ovom hladnjaku dobrote, rekla bih, kućici dobrote, jest slika našega svjetonazora, ljubavi, nutrine. Neka ta slika bude najbolja, neka nam svima održavanje hladnjaka punim, urednim i primjerenim bude dnevna rutina, došetajte do hladnjaka, očistite, napunite, skrbite", istaknula je Popović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)