U susret Danu štednje Sberbank BH obišla 32 škole i vrtića

0
Promotivni tekst
U susret Danu štednje Sberbank BH obišla 32 škole i vrtića
Foto:Sberbank / Sarajevo - Grbavica

Na Svjetski dan štednje Sberbank BH je pripremila posebnu aktivnost za najmlađe štediše. Naime na području svih općina i gradova u kojima posluje Banka je organizovala posjetu osnovnim školama i vrtićima vodeći računa o svim epidemiološkim mjerama.

Više od 800 djevojčica i dječaka upoznalo se o važnosti štednje, jer mališani od malih nogu uče o vrijednosti novca, i njegovom pametnom upravljanju.

"Ovaj poseban dan jačanja svijesti javnosti o važnosti štednje posvetili smo našim najmlađim štedišama. Oni su naša budućnost, a štednja je najbolji način da ta budućnost bude svijetla i perspektivna", izjavila je Emina Muharemović, direktorica maloprodaje u Sberbank BH.

Prilikom posjete školama i vrtićima bankari su pripremili edukativno-zabavni sadržaj uz simbolične poklone.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Osnovci, ali i oni najmlađi na poklon su dobili aluminijske bočice za vodu kako bi izgradili kulturu dovoljnog unosa dnevno preporučene doze vode koja igra važnu ulogu u njihovom rastu i razvoju.

Značajan udio u našem tijelu čini voda, prosječno oko 55 posto, dok je kod djece voda u tijelu prosječno zastupljena oko 70 posto. Voda ima mnogo važnih funkcija u tijelu, primjerice regulira temperaturu tijela te utječe na probavni sistem.

Vrlo je važno nadoknaditi izgubljenu vodu kako bi spriječili stanje dehidriranosti, što, ovisno o stepenu i dugotrajnosti, može narušiti ili ugroziti zdravlje. Djeca su više sklona dehidraciji nego odrasli.

Sberbank BH izgrađuje odnose sa klijentima, dobavljačima, zaposlenicima i okolišem. Kroz različite aktivnosti Banka ostvaruje utjecaj na ove interesne skupine, s tim da se to direktno odražava na aktivu, finansijske pokazatelje, profit i reputaciju Banke.

U fokusu djelovanja je održivost – kako organizacije tako i cjelokupne zajednice u kojoj posluje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije