Čola oduševio desetine hiljada ljudi, prisutne pozdravio hitom "Gori vatra"

Radiosarajevo.ba
Čola oduševio desetine hiljada ljudi, prisutne pozdravio hitom "Gori vatra"
Nekoliko destina hiljada građana na trgu ispred Sarajevo City Centra (SCC) s oduševljenjem je dočekalo nastup jedne od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda Zdravko Čolić koji večeras pjesmom "Gori vatra" Sarajevo uvodi u novu, 2018. godinu.

Zdravko Čolić je počeo svoj nastup na javnom dočeku Nove godine, a do novogodišnjeg odbrojavanja u Sarajevu je ostalo vrlo malo vremena. Svi posjetitelji uživaju u hitovima Čole, a koncert će trajati i u prvim satima 2018. godine. Kulminacija proslave bit će i fantastični vatromet s krova hotela Holiday.

Sarajlije i brojne građane su uoči Čolinog koncerta zabavljali bend Last Location i DJ Drop Department koji su zagrijavali prisutne prije spektakularnog koncerta Zdravka Čolića. Velika praznična euforija vlada u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a baš kao i prethodne godine kada je u Sarajevu pjevao Dino Merlin, i Čola je ispunio očekivanja.

Na terenu se nalazi i veliki broj pripadnika Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a) koji osiguravaju cijeli teren i vrše brojne preglede, kako bi sarajevski doček nove godine bio potpuno siguran.

Uoči nove 2018. godine glavni grad Bosne i Hercegovine posjetio je veliki broj turista, što je i zabilježeno okom naše kamere. Turisti su tokom dana uživali u znamenitostima Sarajeva, nakon čega su se s brojnim drugim građanima okupili na trgu ispred SCC-a kako bi zajedno dočekali novu, 2018. godinu.

 Trećeg dana, 1. januara novogodišnje slavlje će biti upotpunjeno nastupom kultnog sarajevskog benda Crvene jabuke ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije