Sarajlije i turisti s nestrpljenjem iščekuju koncert Zdravka Čolića

Radiosarajevo.ba
Sarajlije i turisti s nestrpljenjem iščekuju koncert Zdravka Čolića
Glavni grad Bosne i Hercegovine je spreman za najluđu noć u godini kada će Sarajlije i brojne turiste u 2018. godinu regionalna muzička zvijezda Zdravko Čolić uvesti svojim hitovima.

Na trgu ispred Sarajevo City Centra (SCC) danas su se vršile posljednje pripreme za večerašnji spektakl, a program zvanično počinje u 21 sat.

Prije Zdravka Čolića na binu će se popeti bend Last Location i DJ Drop Department. Bina je u potpunosti kompletirana, muzička oprema je spremna, a za cjelopnu sigurnost javnog reda i mira u Sarajevu će se pobrinuti veliki broj pripadnika Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a).

U novu godinu će Sarajlije i njihove goste iz regije i cijelog svijeta uz najljepše Čoline pjesme uvesti i spektakularan vatromet s krova hotela Holiday.

Trećeg dana, 1. januara novogodišnje slavlje će biti upotpunjeno nastupom kultnog sarajevskog benda Crvene jabuke ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

Zbog javnog dočeka Nove godine dio glavne gradske saobraćajnice u Sarajevu danas je blokiran od 17 do 3 sata ujutro.

Građane podsjećamo i na to kako će do privremene obustave saobraćaja doći u ulicama Magribija, Kotromanića, Dolina, Augusta Brauna, Kralja Tvrtka, Hercega Stjepana, Safeta Mujića, Zmaja od Bosne, Maršala Tita, Hiseta, Vrbanja, Fra Anđela Zvizdovića, Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Valtera Perića, Franca Lehara, Halida Kajtaza - I transferzala, Roberta C. Frasurea, Mustajbega Fadilpašića, Koste Hermana, Vrazova, Hamida Dizdara, Turhanija, Đoke Mazalića i Kalmija Baruha.

Uoči nove 2018. godine glavni grad Bosne i Hercegovine posjetio je veliki broj turista, što je i zabilježeno okom naše kamere. 

Turisti su došli uživati u znamenitostima Sarajeva ali i u predstojećem koncertu Zdravka Čolića koji će početi u 21 sat ispred SCC-a.

Ulice Ferhadija, Sarači te prostor oko Sebilja potpuno su ispunjeni stranim i domaćim turistima. Posjeti turista dodatno je pogodovalo lijepo i sunčano vrijeme i temperature do 5 C u glavnom gradu BiH. 

Pripreme za doček nove godine su završene i sve je spremno za ulazak u najluđu noć, te jedino još policijski službenici MUP-a KS-a vrše KDZ pregled cijelog prostora, kako bi osigurali miran provod za sve građane i posjetioce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije