Gradonačelnik Skaka obećao najbolji doček Nove godine ikada

S. H.
Gradonačelnik Skaka obećao najbolji doček Nove godine ikada
U prostorijama sarajevske Vijećnice danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen plan i program organizacije dočeka Nove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Prisutnima su se obratili gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur.

Specijalni gost je bio Zdravko Čolić koji će Sarajlije, ali i sve one koji novogodišnje praznike odluče provesti u Sarajevu, uvesti u novu 2018. godinu ispred Vječne vatre.

"Kulturološka pomjeranja u gradu Sarajevu moraju biti evidentna i mi ćemo se potruditi da to što bolje organizujemo. Ove godine ćemo imati proslavu od tri dana i nadamo se da će ovo biti najbolji doček koje je Sarajevo ikad imalo", rekao je gradonačelnik Abdulah Skaka koji je pozvao sve građane Sarajeva da budu dobri domaćini, ali da uživaju u svom gradu i kao gosti.

"Uživajte u jednom od najboljih dočeka u regionu. Želimo da uživate u svom gradu koji zaista jeste centar regiona ", rekao je Skaka.

Premijer Konaković je rekao kako od prošle godine kada je u Sarajevu nastupio Dino Merlin u novogodišnjoj noći, Sarajevo sada prvo bira zvijezde koje će gostovati ovdje.

"Bilo je dosta skeptičnih, ali su svi parametri pokazali da smo zaista ozbiljni. Biramo najveće zvijezde u regionu i zaista mi je drago da su to do sad bile Sarajlije. Sad nam naše Sarajlije vraćaju ono što su od Sarajeva dobili", rekao je Konaković.

Konaković je istakao da je ove godine budžet za Novu godinu veći.

"Region će zaista dobro znati i čuti šta se dešava u Sarajevu. Mislim da za sada nemamo konkurencije kada je u pitanju region", dopunio je Konaković.

Predsjednik Turističke zajednice KS-a Nermin Muzur rekao je da će u Sarajevu noć prije Nove godine nastupiti mladi umjetnici koji će dočekati sve goste u Sarajevo, a dan nakon Nove godine u gradu će nastupiti Crvena jabuka.

"Važno je znati da nije mala stvar da u Sarajevu imamo tri događaja za Novu godinu", rekao je Muzur koji je naveo kako je veliki broj turista u Sarajevu što pokazuju i prijave noćenja, te kako će raditi na privlačenju još većeg broja turista u glavni grad BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije