Javni doček Nove godine u Sarajevu tri dana uz Čolu i Crvenu jabuku

A. B.
Javni doček Nove godine u Sarajevu tri dana uz Čolu i Crvenu jabuku
Građane glavnog grada Bosne i Hercegovine, ali i turiste iz Europe i svijeta u Novu godinu bi, kako saznaje Radiosarajevo.ba, trebali uvesti Zdravko Čolić i Crvena jabuka.

Centralna svečanost dočeka Nove godine u Sarajevu bi trebala biti održana na Trgu Bosne i Hercegovine, kao i prošle godine, a građani će uživati tri noći, i to 30. i 31. decembra te 1. januara 2018. godine.

Kako je za Radiosarajevo.ba kazao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, u subotu, 30. decembra bit će organiziran prijem za turiste, ali i sve građane koji podrazumijeva piće dobrodošlice. 

Prvu noć će nastupiti mladi sarajevski bendovi, a dio programa pripremit će i Muzička akademija u Sarajevu.

"Zaista i ove, kao i svake prethodne godine želimo Sarajevu i svim njegovim građanima ponuditi istinski spektakl i svijetu pokazati da smo spremni ponuditi ozbiljnu manifestaciju javnog dočeka Nove godine. Prošle godine smo uz Merlina pokazali koliko možemo, a i ove godine ćemo dati sve od sebe", kazao je Skaka i dodao kako se tri noći zaredom na Trgu BiH očekuje pravo novogodišnje slavlje.

Istaknuo je da će Sarajevo biti lider u regionu u proslavu Nove godine, kao i da će konačne infomacije biti poznate tokom sedmice.

Kako smo već ranije pisali, Gradska uprava Grada Sarajeva pregovara s timom Zdravka Čolića o nastupu ove muzičke legende na javnom dočeku 2018. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a Skaka nam je potvrdio kako je najizvjesnije da će Čola i nastupiti i to 31. decembra 2017.

Informacija nam je potvrđena i od menadžmenta Zdravka Čolića.

Prva noć 2018. godine je rezervirana za popularni pop-rock sastav Crvenu jabuku i njihove evergreenove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije